İmplant Tedavisi | Dentatacity
 

İmplant

Tedavisi

Diş İmplantları, eksik olan dişlerin yerine, fonksiyon ve estetiği yeniden sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen doku dostu titanyumdan yapılmış; küçük silindir şeklinde, vidaya benzer görünümdeki materyallerdir. Gerek çiğneme hissinin normale en yakın olması, gerekse diğer dişlere müdahale etmeden tedavi imkânı yaratması; yaşadığımız yüzyılda implant içeren yöntemleri, en çok uygulanan tedavi yöntemlerinden biri haline getirmiştir.İmplantlar diş kökü gibigörev yaparlar.

Tek diş eksikliklerinde, komşu sağlam dişlere dokunulmadan eksik dişi tamamlamak mümkün olabildiği gibi çoklu diş eksikliklerinde hareketli protez yerine, sabit protezleryapabilmek de mümkündür. Tam dişsizlik durumlarında özellikle alt çenede kullanımı zor olan, ağızdan sürekli çıkmaya eğilimli hareketli protezleri de implantlar sayesinde sabitlemek mümkündür.

İmplantın Avantajları

  • Daha iyi çiğneyebilmeyi sağlar.
  • Daha iyi bir estetik görünüm
  • Ataşehir implant tedavisi
  • Köprü ve sabit protezlereoranla çevre dokular daha sağlıklı olarak korunur.
  • Bütün dişlerini kaybetmiş hastalara uygulanan hareketli
    protezlerde
    yaşanabilecek tutuculuk sorunu giderilmiş olur ve bu hastalara sabit protez yapma şansı doğar.
  • Dişlerinin bir kısmını kaybetmişhastalara yapılacak olan hareketli protezlerde kullanılacak kroşelerin (kancalar) oluşturduğu çirkin görüntüden kurtulunur ve daha estetik ve fonksiyonel bir sonuç doğar.

Diş İmplantları, eksik olan dişlerin yerine, fonksiyon ve estetiği yeniden sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen doku dostu titanyumdan yapılmış; küçük silindir şeklinde, vidaya benzer görünümdeki materyallerdir.

İmplant Diş

İşlemi

Bölgesel uygunluk dışında; implant yapımını etkileyen diğer durumlar şunlardır;

  • Sigara tüketimi fazla olan hastalarda implant;

Sigara, karbonmonoksit ve toksik etkilere bağlı olarak implantın kemikle bütünleşmesiniolumsuzyönde etkileyebilir. Yara iyileşmesini geciktirme ve kanlanmayı azaltması gibi olumsuz etkileri de vardır. Bu durumda doktorunuz onaylarsa İmplant öncesi ve sonrası sigara kullanımını azaltarak implant yapılabilmektedir.
Not:Sigara kullanan implant hastalarının tedaviden 15 gün önceve tedavi olduktan sonra 1 aykadar sigarayı bırakmaları özellikle önerilmektedir.

  • Şeker hastalarında implant;

Kontrol altında olmayandiyabet hastalarında implant yapımı riskliolabilmektedir. Şeker hastalarında doku iyileşmesi yavaş olmakla birlikte enfeksiyon riski artmaktadır. Kandaki şeker düzeyi kontrol altında olanhastalara implant yapılabilmektedir.İmplant tedavisi tamamlandıktan sonra şeker hastaları için ağız hijyenini sağlamak çok önemlidir. Diyabet hastaları periyodik diş hekimi kontrollerini aksatmamalıdır.

  • Kalp rahatsızlığı olan hastalarda implant;

Kalp rahatsızlığı olan hastalarda, kalp doktoru ile konsültasyon yapıldıktan sonra dental implantlar güvenle yapılabilmektedir.

  • Hiper tansiyonu olan hastalarda implant;

Yüksek tansiyonu olan hastalarda ağrı, stres gibi durumlarda aşırı tepki söz konusudur, uyaranlara karşı aşırı tepki verildiğinde diş tedavisi sırasında kan basıncı akut olarak yükselebilir ve çeşitli komplikasyonlar oluşabilir. Bu sebeple; hipertansiyonlu hastaların diş tedavisine başlamadan önce, kan basıncı ölçümleri yapılmalı doktor konsültasyonu tercih edilmelidir.

  • Kan pıhtılaşma bozuklukları olan hastalarda implant;

Kan pıhtılaşma hastalığı olan hastalarda implant cerrahisi riskli bir işlemdir. Gerekli doktor konsültasyonları yapılmalıdır.

İmplant cerrahisinden sonra nelere dikkat edilmelidir?

  1. Operasyondan en az 3 saatsonraya kadar hiçbir şey yenmemelidir.
  2. Çekimden sonra ağzınıza yerleştirilen tamponu sıkı bir şekilde 60 dakika ısırın.
  3. Kesinlikle tükürmeyinv e yara bölgesini tahriş etmemeye özen gösterin. Mümkün oldukça konuşmaktan kaçının.
  4. Operasyondan 3 gün sonraya kadar kesinlikle sigara içmeyin.Sigara iyileşmeyi bozduğu gibi kanamanın da durmamasına neden olacaktır.
  5. Cerrahi işlem sonrasında tercihen dinlenin. Başınızın altına birkaç yastık koyarak başınız yukarda kalacak şekilde yatın.
  6. Sızıntı şeklinde kanama bir müddet devam edebilir. Eski tamponu çıkarıp yerine yeni tampon yerleştirerek 20 dk.Isırın. Bu 3-4 kere tekrar edilebilir.
  7. Dikiş yerlerini özellikle dil ile tahriş etmemeye dikkat edin. Mutlaka 7-10 gün sonra dikişlerinizi aldırmaya gelin.
  8. Eğer kontrole çağrıldıysanız randevunuza mutlaka geliniz.

İmplant tedavisi, dolgu, kanal tedavisi, diş çekimi gibi diş hekimliğinde uygulanan tedavilerdeki gibi lokal anesteziveya hastanın isteği doğrultusunda sedasyon(uyku hali) altında yapılır. Tedavi esnasında hastalar herhangi bir ağrı hissetmemektedir. İmplant uygulaması sonrası planlanan implant üstü porselenler, hareketli protezler birkaç seanslık ölçü işlemi sonrası hasta ve hekim beğenisine göre tamamlanmaktadır.

Diş İmplantı Nasıl Yapılır?

İmplant cerrahisine klinik ortamında, lokal anestezi yapılarak başlanmaktadır. Lokal anesteziye ek olarak, birden çok işlemin aynı anda yapıldığı durumlarda, cerrahi işlemden endişe duyan hastalarda veya cerrah tarafından tercih edilen zamanlarda sedasyon işlemi uygulanabilmektedir.

Anestezi işleminden sonra, implant yapılacak olan bölgede diş eti açılarak çene kemiğine küçük çaplı rehber deliği açılır. Daha sonra rehber delik yavaşça genişletilerek implantın yerleştirileceği forma uygun hale getirilir. Çene kemiğindeki deliğin aşamalı olarak genişletilmesi sayesinde kemik üzerinde oluşacak travmatik etki de azaltılmış olur. Daha sonra çene kemiğinde açılan boşluğa implant vidalanarak yerleştirilir.
İmplantların yerleştirilmesinden sonra bölgedeki osseointegrasyonun oluşması için (implantın çene kemiği ile bütünleşmesi) ve yapılan bölgenin iyileşmesini beklemek için implantın üzerine kapak görevi gören koruyucu vida yerleştirilir. Açılan dişeti dikilerek kapatılır ve birkaç aylık bekleme sürecine geçilir.

Birkaç ay sonra, koruyucu vida çıkartılır ve dental implantın üzerine iyileşme başlığı yerleştirilir. Bu başlık, dişetinin doğal olarak kendini şekillendirebildiği ve etrafında büyüyebildiği bir şablon olarak görev yapar. Dişeti şekillendikten sonra protetik işlemler yapılır ve geçici yapı kalıcı kuronla (porselen ya da zirkonyum diş) değiştirilerek tedavi tamamlanır.

Diş Çekiminden Sonra Ne Zaman İmplant Yapılır?

İmplant; uygun vakalarda diş çekimi ile aynı seansta, diş çekimini takiben 4-8 hafta aralığında, 12-16 hafta sonrasında ve klasik olarak alt çene diş çekimini takiben 2 ay, üst çene diş çekimini takiben 3 ay sonra uygulanabilir.

İmplant Tedavisi

İmplant Yerleştirildikten Sonra Bekleme Süresi
İmplant yerleştirilen bölgeye, kemiğin yapısına ve işlemler sırasında destekleyici ek cerrahi işlemlerin varlığına bağlı olarak yapım süreci değişir. Kemik yapısı uygun ise ortalama 3-4 ay içinde bitirebildiğimiz gibi ihtiyaç halinde 9 aya varan işlem ve bekleme süresi gerekebilir.
İmplant Tedavisinde Başarıyı Etkileyen Kriterler Nelerdir?
İmplant cerrahisinde başarı şansı %90’dan fazladır. Bu tip implantlar başarısız olursa bu cerrahi işlemden sonraki ilk bir yıl içerisinde ortaya çıkmaktadır. Bu süreden sonra her yıl implant başarısızlık oranı %1’e düşmektedir. Cerrahi sırasında travma, implant çevresinde enfeksiyon, sigara kullanımı gibi kemik ve dişetine kan akışını engelleyerek implantın kemik çevresine entegrasyonunu azaltacak durumlar, implantın başarı şansını etkileyebilir.

Tedavilerimiz

İletişim

+90 (216) 377 06 06
+90 (552) 801 0 801
info@dentatacity.com

Sizi Arayalım








    Diş İmplant

    İmplant

    İmplant yapılacak hastanın öncelikle genel sağlık durumu değerlendirilir ve ağız içi muayenesi yapılır. 3 boyutlu radyografik görüntüler ile mevcut kemiğin implant için uygunluğu değerlendirilir. Bu radyografi üzerinden milimetrik ölçümler yapılarak hangi uzunluk ve çapta implant uygulanacağına karar verilir. Ön planlama gerçekleştikten lokal anestezi altında işlem aşamasına geçilir. Çene kemiğinde implantlar için yuvalar açılır ve bu yuvalara implantlar yerleştirildikten sonra dikiş atılarak işlem sonlandırılır. Operasyondan ortalama 1 hafta sonra dikişler alınır ve kontrol muayenesi yapılır

    İmplant nedir?

    Dental implant; ağızda eksik dişlerin yerine çene kemiği içerisine yerleştirilen titanyum vidalardır. Bu vidaların üzerine yerleştirilen kron, köprü gibi hastaya uygun diş protezleri ile eksik dişlerin yeri doldurulur.

    Diş İmplantı nasıl uygulanır?

    İmplant yapılacak hastanın öncelikle genel sağlık durumu değerlendirilir ve ağız içi muayenesi yapılır. 3 boyutlu radyografik görüntüler ile mevcut kemiğin implant için uygunluğu değerlendirilir. Bu radyografi üzerinden milimetrik ölçümler yapılarak hangi uzunluk ve çapta implant uygulanacağına karar verilir. Ön planlama gerçekleştikten lokal anestezi altında işlem aşamasına geçilir. Çene kemiğinde implantlar için yuvalar açılır ve bu yuvalara implantlar yerleştirildikten sonra dikiş atılarak işlem sonlandırılır. Operasyondan ortalama 1 hafta sonra dikişler alınır ve kontrol muayenesi yapılır.

    İmplant Tedavisinde İlk Muayenede Ne Yapılır?

    İlk muayenede gerekli klinik ve radyografik muayeneler ağız diş ve çene cerrahları tarafından yapılarak hastanın genel sağlık durumu değerlendirilir ve ağız içi muayenesi yapılır. Hastanın tedaviden beklentileri ve 3 boyutlu radyografik görüntüler ile mevcut kemiğin implant için uygunluğu değerlendirilir. Bu radyografi üzerinden milimetrik ölçümler yapılarak hangi uzunluk ve çapta implant uygulanacağına karar verilir. Estetik değerlendirmeler yapılarak hastaya en uygun üst yapı seçimi gerçekleştirilir.

    Diş İmplantı Yaptırılmadan Önce Nelere Dikkat Edilmeli?

    Dental implant uygulaması cerrahi bir işlemdir. Alanında uzman ve yeterli donanıma sahip çene cerrahları tarafından uygulanması tedavi sonrasında yaşanacak geri dönüşü olmayan problemlere sebebiyet vermemek adına dikkat edilmesi gereken bir husustur.

    İmplant Uygulamasının Yararları Nelerdir?

    İmplant diş tedavisi ile yeterli sayıda destek dişi bulunmadığı için hareketli protez kullanmak zorunda kalan hastalara sabit protezler uygulanır. Komşu dişler kesilerek köprü uygulaması ile karşılaştırıldığında; implant tedavisi ile komşu dişlerin kesilmesine gerek kalmadan ağız içinde bulunan eksik diş tamamlanabilir. Hareketli protez kullanan ama kemik yetersizliğinden dolayı protezi tutmayan hastalarda implant yerleştirilip proteze bağlanarak implant tutuculuğu artırıla bilinir. Dental implant; günümüzde diş eksikliklerinde kullanılan tedavi yöntemidir.

    İmplant Uygulaması Ne Kadar Sürer?

    İşlem süresi, uygulanacak implant sayısına göre farklılık gösterebilir. Ortalama implant başı 10 dakika gibi bir sürede cerrahlar tarafından yerleştirilir.

    Dental implant Uyum Süreci Nasıldır? Ne Kadar Zamanda Dişler Tamamlanır?

    İmplant tedavi süresi hastadan hastaya değişiklik gösterebilir. Bazı vakalarda all on four implant uygulamasıyla aynı gün protez aşamasına geçilebildiği gibi bazı hastalarda da ek cerrahi işlemler sebebiyle uyum süreci yaşanabilir. Üst çenede ortalama 3 ay, alt çenede ise ortalama 2 aylık bir sürede implantların kemikle birleşmesi beklenir ve üzerlerine porselen kaplamalar yapılır. İnce veya yetersiz yükseklikte kemik varlığında ek işlemler uygulanmışsa bekleme süresi 6 aya kadar uzayabilir.

    Her Hastaya İmplant Tedavisi Uygulanabilir mi?

    Kontrol altında olmayan önemli bir sistemik hastalığı olan, radyoterapi veya yakın dönemde kemoterapi alan bireylerde yapılması sakıncalıdır. Cerrahın implant yapılması ön görülen her hastanın sağlık geçmişini bilmesi bu sebep ile önemli bir husustur.

    İmplant Tedavisi İçin En Uygun Yaş Kaçtır?

    Büyüme gelişimi tamamlanmış ve sağlık durumu elverişli olan her hastaya implant tedavisi yapılabilmektedir. Kemik gelişiminin tamamlandığı yaş kadınlarda ortalama 15-16, erkeklerde ise 17-18 yaşlarıdır. Bu yaşlardan sonra her yaşta implant tedavisi yapılabilmektedir. Yapılan çalışmalara ve araştırmalara göre yaşlılık implant tedavisinde bir risk oluşturmamaktadır. Bu yüzden implant uygulamasında bir üst yaş sınırı yoktur.

    Hangi Durumlarda İmplant Yapılmaz?

    Bazı sistemik rahatsızlıklar dental implant uygulamalarına engel olabilmektedir. Tedavi için başvurulan hekime sağlık durumunuz hakkında detaylı bilgi verilmelidir.

    Sigara Kullanan Kişiler Dental İmplant Yaptırabilir mi?

    Yapılan birçok çalışmada sigaranın implant ile kemik bütünleşmesini engellediği kanıtlanmıştır. Sigara içen bireylerde, implantın düşme olasılığı normalden 2-3 kat daha yüksektir.

    Neden Bizi

    Seçmelisiniz ?

    Harika Konum
    Şeffaf Hizmet
    Deneyimli Ekip
    1. Sınıf Malzeme
    Harika İşletme
    Harika İşletme
    https://www.dentatacity.com/wp-content/uploads/2022/06/dental-turkey.jpg

    Özgürce Gülümseyin

    Dentatacity


      İçerenköy Mah
      Kurtuluş Cad. No:13/G
      Ataşehir / İSTANBUL
      +90 552 801 0 801
      +90 216 577 06 06
      info@dentatacity.com
      Dentatacity

      Öncelikli hedefimiz hastalarımızın diş sağlığını korumak ve tedavi etmektir.

      Sosyal Bağlantılar

      Sosyal bağlantılardan bizi takip edin.